Termeni si conditii – FINERY.RO

 

IDENTIFICAREA COMERCIANTULUI

 

SC FINERY IT FRAGRANCES SRL (denumita in continuare “Finery.ro”, ”site”, “noi” sau similar) este o companie din Romania, avand sediul in Bucuresti, inregistrata la Registrul Comertului sub numarul  J29/1078/2024, cod fiscal 49998095, telefon +40736856254, email  mailto:office@finery.ro.

 

Site - prin Site se va intelege domeniul www.Finery.ro, subdomeniile acestuia si intreg continutul domeniului sau subdomeniilor.

 

Date de contact:

 

Email: office@Finery.ro

 

Tel: +40736856254

 

Registrul Comertului J29/1078/2024,

 

CUI: 49998095

 

RO15 RNCB 0074 1787 1781 0001 deschis la Banca Comerciala Romana

 


 

 

DEFINITII

 

Prin continut, in sensul prezentelor termeni si conditii se vor intelege urmatoarele:

 

 • Oricare dintre informatiile aflate pe SITE care pot fi vizitate, vizualizate sau altfel accesate prin utilizarea unui echipament numeric;

 

 • continutul oricarui e-mail trimis, de catre FINERY.RO, CLIENTILOR sai prin mijloace electronice si/sau orice alt mijloc de comunicare disponibil;

 

 • orice informatie transmisa prin orice mijloc, de catre un angajat al FINERY.RO, catre oricare dintre CLIENTII Site-ului, conform informatiilor de contactare, specificate sau nu de catre acestia;

 

 • informatii legate de produsele, serviciile si/sau tarifele practicate de FINERY.RO intr-o anumita perioada;

 

 • informatii legate de produsele, serviciile si/sau tarifele practicate de catre un tert cu care FINERY.RO are incheiate contracte de parteneriat, intr-o anumita perioada;

 

 • date referitoare la FINERY.RO, sau alte date privilegiate ale acesteia.

 

CAMPANIE - actiunea de a expune in scop comercial, exclusiv in mod electronic si doar prin intermediul site-ului a unui numar finit de produse avand un stoc limitat si predefinit, pentru o perioada limitata de timp stabilita de catre FINERY.RO. 

 

SERVICIU - serviciul de comert electronic, in sensul acordarii posibilitatii CLIENTULUI sa contracteze produse si/sau servicii folosind mijloace exclusiv electronice. 

 

MEMBRU - Persoana fizica care obtine acces la CONTINUT, prin orice mijloc de comunicare pus la dispozitie de catre FINERY.RO (electronic, telefonic, etc), in baza unui acord de utilizare existent intre FINERY.RO si acesta si care necesita crearea si utilizarea unui CONT.

 

CONT - ansamblul format dintr-o adresa de e-mail si o parola care permit unui singur MEMBRU accesul la zone restrictionate ale SITEULUI prin care se face accesul la SERVICIU/contractare. 

 

CLIENT - Persoana fizica care are calitatea de MEMBRU FINERY.RO si/sau persoana care a plasat cel putin o comanda pe site.

 

DOCUMENT - prezentele Termeni si Conditii

 

CONTRACT la distanta – conform definitiei cuprinse in O.G. 34/2014 orice contract încheiat între profesionist şi consumator în cadrul unui sistem de vânzări sau de prestare de servicii la distanţă organizat, fără prezenţa fizică simultană a profesionistului şi a consumatorului, cu utilizarea exclusivă a unuia sau a mai multor mijloace de comunicare la distanţă, până la şi inclusiv în momentul în care este încheiat contractul;

 

NEWSLETTER / ALERTA - mijlocul de informare periodic, exclusiv electronic, respectiv posta electronica (e-mail, SMS), asupra produselor, serviciilor si/sau promotiilor desfasurate de catre FINERY.RO intr-o anumita perioada, fara nici un angajament din partea FINERY.RO cu referire la informatiile continute de acesta.

 

TRANZACTIE - incasare sau rambursare a unei sume rezultata din vanzarea sau promisiunea de vanzare a unui produs / serviciu de catre FINERY.RO catre Client, prin utilizarea serviciilor procesatorului de carduri agreat de catre FINERY.RO, indiferent de modalitatea de livrare;

 


DREPTURI DE MARCA

 

Numele FINERY, FINERY.RO si logo-ul FINERY sunt marci inregistrate de catre SC FINERY IT FRAGRANCES SRL. Reproducerea, imitarea, utilizarea sau aplicarea acestor marci fara a fi obtinut in prealabil autorizatie de la SC FINERY IT FRAGRANCES SRL constituie infractiune ce se pedepseste conform legilor in vigoare.

 


 DREPTURI DE AUTOR (COPYRIGHT)

 

Intregul continut al site-ului FINERY.RO- imagini, texte, grafice, simboluri, elemente de grafica, scripturi, programe si alte date - este proprietatea FINERY.RO si a furnizorilor sai si este aparat de Legea drepturilor de autor si de legile privind proprietatea intelectuala si industriala. Folosirea fara acordul FINERY.RO a oricaror elemente enumerate mai sus se pedepseste conform legilor in vigoare.

 

Membrul sau Clientul poate copia, transfera si/sau utiliza continut numai in scopuri personale sau non-comerciale, numai in cazul in care acestea nu intra in conflict cu termenii si conditiile site-ului

 

Niciun continut transmis catre Membru sau Client, prin orice mijloc de comunicare (electronic, telefonic, etc) sau dobandit de acesta prin accesare, vizitare si/sau vizualizare nu constituie o obligatie contractuala din partea FINERY.RO si/sau al angajatului FINERY.RO care a mijlocit transferul de continut, in cazul in care aceasta exista, fata de respectivul continut.

 

Este interzisa orice utilizare a Continutului in alte scopuri decat cele permise expres prin document sau de acordul de utilizare care il insoteste, in cazul in care acesta exista.

 

Pentru orice sesizare legată de drepturile de autor vă rugăm să ne contactați la adresa: OFFICE@FINERY.RO

 


 

 

CONTACT

 

FINERY.RO publica pe site, datele de identificare si contact, actualizate spre informarea Clientilor sau Membrilor.

 

Prin utilizarea formularului de contact sau al serviciului prezent pe site, Membrul sau Clientul permite FINERY.RO sa il contacteze prin orice mijloc disponibil, incluzand si mijloacele electronice, respectiv posta electronica (e-mail, SMS).

 

Completarea partiala sau integrala a formularului de contact si trimiterea acestuia nu reprezinta in nici un fel un angajament din partea FINERY.RO de a contacta Membrul sau Clientul.

 

FINERY.RO isi rezerva dreptul de a nu raspunde solicitarilor de orice natura, care nu au legatura cu produsele/serviciile prezente pe site sau cu un contract incheiat cu un Membru sau Client, primite prin orice mijloc de comunicare (electronic, apel telefonic, SMS, etc).

 


 

 

EMAIL MARKETING SI ALERTE

 

In momentul in care, Membrul sau Clientul isi creaza un Cont pe Site, accepta Documentul (Termeni si Conditii) și bifează opțiunea de Abonare la Newsletter sau Alerta SMS, se va considera ca si-a exprimat acordul cu privire la primirea de newslettere si/sau alerte din partea FINERY.RO, transmise prin posta electronica (e-mail). Optiunea cu privire la acordul emis de catre Client sau Membru, poate fi modificata in orice moment, cu respectarea prevederilor art. 5.3.

 

Datele preluate de la un Membru sau Client, in scopul expedierii newslettere-lor si/sau alertelor, pot si vor fi folosite de catre FINERY.RO in limitele Politicii de confidentialitate.

 

Renuntarea la primirea newslettere-lor si/sau alertelor de catre Membru sau Client se poate face in orice moment prin solicitarea transmisa catre FINERY.RO, de catre Membru sau Client apartinator al contului de Membru sau Client la care se opereaza modificarea/actualizarea;

 

Legea nr. 506 din 2004, privind implementarea Directivei ePrivacy în România permite companiilor de genul FINERY.RO, care au clienți ce au achiziționat produse ori servicii să trimită acestor clienți comunicări comerciale similare cu cele pe care le-au achiziționat deja. În acel caz nu este nevoie de consimțământul CLIENTULUI, ci de menționarea dreptului clientului de a se opune la trimiterea acestor comunicări comerciale.

 

Renuntarea la primirea newslettere-lor si/sau alertelor nu implica renuntarea la acceptul dat pentru documentul Termeni si Conditii.

 


 

 

POLITICA DE CONFIDENTIALITATE A DATELOR CU CARACTER PERSONAL

 

Această Politică stabilește politica FINERY.RO privitoare la:

 

 1. Prelucrarea (incluzând colectarea, stocarea, utilizarea, divulgarea de informații și transferul) datelor cu caracter personal ale Clientilor si Membrilor;

 

 1. Cerințele pentru obținerea consimțământului de la persoanele vizate.

 

 1. Politica definește modul în care ar trebui prelucrate datele cu caracter personal (așa cum sunt definite mai jos) și stabilește cerințele suplimentare pentru prelucrarea categoriilor speciale de date cu caracter personal (de ex. date cu caracter sensibil - de asemenea, definite mai jos).

 

Definiții fundamentale

Ce sunt datele cu caracter personal?

Datele cu caracter personal includ orice informație prin care poate fi identificată, direct sau indirect, o persoană, de exemplu: nume, email și alte informații de contact, funcția, rezultate ale testelor psihometrice, informații manageriale. De asemenea, poate include date care sunt mai greu atribuite unei persoane, cum ar fi codul de identificare, adresa IP, sau un identificator online (username, nick etc).

Care sunt categoriile speciale de date?

“Categoriile speciale de date” sunt date cu caracter personal legate de oricare din următoarele tipuri de date: origine rasială și etnică; opinii politice; credințe religioase, filozofice sau similare; apartenența la sindicate; sănătatea mentală sau fizică; date genetice; date biometrice folosite la identificarea unică a unei persoane fizice (inclusiv poze folosite la identificare); viața sau orientarea sexuală; infracțiuni (reale sau presupuse) sau litigiile pentru orice infracțiune. Romania are, de asemenea, și reguli speciale pentru prelucrarea identificatorilor unici naționali (codul numeric personal). (Pentru claritate, “categoriile speciale de date” erau cunoscute, în trecut, ca, și sunt câteodată numite “date personale sensibile”.)

Ce este prelucrarea?

"Prelucrarea" are un sens foarte larg, și include aproape orice activitate care implică, în orice fel, date cu caracter personal, inclusiv obținerea, vizualizarea, înregistrarea, stocarea și divulgarea acestor date.

Ce este o persoană vizată?

Pentru scopul acestei Politici, o “persoană vizată” este o persoană în viață despre care FINERY prelucrează date personale. Toate persoanele vizate au drepturi asupra datelor lor personale.

Ce este consimțământul?

"Consimțământul" unei persoane vizate înseamnă orice indicație liber oferită, specifică, informată și clară a dorinței persoanei vizate prin care acesta își dă acordul pentru prelucrarea datelor cu caracter personal. Aceasta poate fi furnizată printr-o declarație dată de către persoana vizată, sau printr-o bifa sau soluție opt-in. În particular, consimțământul nu poate fi implicit prin acțiuni sau comportamente. Poți citi mai multe despre consimțământul persoanelor vizate în secțiunea 9.


 

FINERY.RO colecteaza date cu caracter personal pe paginile Siteurilor sale, numai cu acordul voluntar al Membrului sau al Clientului, in urmatoarele scopuri:

 

 • validarea, expedierea si facturarea comenzilor catre acesta;

 

 • rezolvarea anularilor sau a problemelor de orice natura referitoare la o comanda sau un contract, la serviciile sau produsele achizitionate de catre acesta;

 

 • pentru a asigura accesul acestuia la serviciu;

 

 • trimiterea de newslettere si/sau alerte periodice, prin folosirea postei electronice (e-mail, SMS) si/sau prin apel telefonic;

 

 • contactarea acestuia, la cererea sa voluntara;

 

 • contactarea acestuia, in chestiuni de Relatii cu Clientii;

 

Prin crearea Contului, fiecare Membru sau Client si-a exprimat consimtamantul ca FINERY.RO sa colecteze si sa adminstreze datele acestuia cu caracter personal, in conditiile si cu respectarea prevederilor Legii 677/2001.

 

Oricare Membru sau Client are dreptul de a obtine de la FINERY.RO, printr-o cerere scrisa, semnata si datata, in mod gratuit:

 

 1. confirmarea faptului ca datele care il privesc sunt sau nu sunt prelucrate de acesta

 

 1. dupa caz, rectificarea, actualizarea, blocarea sau stergerea datelor a caror prelucrare nu este conforma legii, in special a datelor incomplete sau inexacte;

 

 1. dupa caz, transformarea in date anonime a datelor a caror prelucrare nu este conforma legii;

 

 1. notificarea catre tertii carora le-au fost dezvaluite datele a oricarei operatiuni efectuate conform lit. b) sau c), daca aceasta notificare nu se dovedeste imposibila sau nu presupune un efort disproportionat fata de interesul legitim care ar putea fi lezat.
  În virtutea înregistrării voluntare pe site-ul FINERY.RO sau a accesarii (comandarii) produselor/serviciilor FINERY.RO, Membrul sau Clientul este de acord cu (işi dă consimţământul pentru) procesarea datelor cu caracter personal de către FINERY.RO în propriul sistem informatic, atât manual cât şi automat, în scopurile enunţate la punctul 6.1, în conformitate cu art.5 alin.1 din Legea nr. 677/2001privind protectia si prelucrarea datelor personale. Dacă Membrul sau Clientul nu este de acord cu prelucrarea datelor sale personale de catre FINERY.RO, acesta are dreptul de a nu utiliza website-ul şi de a nu oferi companiei FINERY.RO date cu caracter personal.

 


Oricare Membru sau Client are dreptul de a se opune in orice moment, din motive intemeiate si legitime legate de situatia sa particulara, prin transmiterea catre FINERY.RO a unei cereri intocmita in forma scrisa, datata si semnata ca date care o vizeaza sa faca obiectul unei prelucrari, cu exceptia cazurilor in care exista dispozitii legale contrare. In caz de opozitie justificata prelucrarea nu mai poate viza datele in cauza.

 

Oricare Membru sau Client are dreptul de a se opune in orice moment, in mod gratuit si fara nici o justificare prin transmiterea catre FINERY.RO a unei cereri intocmita in forma scrisa, datata si semnata, ca datele care o vizeaza sa fie prelucrate in scop de marketing direct, in numele operatorului sau al unui tert, sau sa fie dezvaluite unor terti intr-un asemenea scop.

 

Clientul are dreptul de a se opune, colectarii datelor sale personale si sa solicite stergerea acestora, revocandu-si astfel acordul dat pentru document, si renuntand astfel la orice drept implicit specificat in acesta si fara nicio obligatie ulterioara a vreunei parti fata de cealalta sau fara ca vreo parte sa poata pretinde celeilalte daune-interese.

 

Pentru exercitarea drepturilor conform art. 6.2, Clientul sau Membrul se va adresa FINERY.RO, prin orice mijloc de comunicare scrisa.

 

In cazul in care Clientul opteaza pentru plata online a contravalorii comenzilor, sunt acceptate cardurile VISA si MasterCard, emise de institutiile bancare, cu conditia ca bancile emitente sa le fi activat pentru plata online.

 

FINERY.RO nu solicita si nu stocheaza nici un fel de informatii referitoare la cardul sau cardurile bancare ale Clientului, acestea fiind procesate direct pe serverele furnizorului de servicii de plata online.

 

Politica de confidentialitate FINERY.RO se refera doar la datele furnizate voluntar de catre Client sau Membru exclusiv pe site. FINERY.RO nu raspunde pentru politica de confidentialitate practicata de catre oricare alt tert la care se poate ajunge prin legaturi, indiferent de natura acestora, in afara siteului.

 

FINERY.RO se obliga ca datele colectate ale Clientului/Membrului sa fie folosite numai in conformitate cu scopurile declarate si sa nu faca publica, sa vanda, inchirieze, licentieze, transfere, etc. baza de date continand informatii referitoare la datele cu caracter personal sau special ale Membrului/Clientului vreunui tert neimplicat in indeplinirea scopurilor declarate.

 

Exceptie de la prevederile art. 6.7 va face situatia in care transferul / accesarea / vizualizarea / etc este ceruta de catre organele abilitate in cazurile prevazute de reglementarile in vigoare la data producerii evenimentului.

 

Procesatorul/procesatorii de carduri bancare agreat(i) de catre FINERY.RO are(au) dreptul de a accesa/vizualiza orice tip de date/documente, generate in urma unei comenzi emise, comenzi anulate, contract, contract anulat sau al unui contract onorat, pentru a investiga oricare Tranzactie, in cazul in care aceasta exista.

 

FINERY.RO garanteaza ca datele personale ale unui client/utilizator/membru, colectate prin intermediul formularului de contact, vor fi folosite numai pana la solutionarea problemei comunicate de acesta, dupa care vor deveni date cu caracter exclusiv statistic.

 

FINERY.RO nu raspunde pentru defectiunile care pot periclita securitatea serverului pe care este gazduita baza de date care contine aceste date cu caracter personal.

 


 

 

POLITICA DE UTILIZARE A COOKIE-URILOR

 

Informaţii generale colectate de FINERY.RO

 

FINERY.RO va colecta informaţii sau date care permit identificarea persoanelor fizice si juridice (nume, adresă, număr de telefon, adresa de poştă electronică, date de identificare fiscale). Acestea sunt necesare pentru a avea posibilitatea de a incasa de catre procesatorii de plati valoarea comenziilor si de a vă livra produsele comandate. Terţii care au acces la aceste date sunt: companiile de livrare, procesatorii de plăti, serviciile de e-mail marketing. Dacă doriţi ca datele dumneavoastră personale să fie scoase din baza de date, ne puteţi indica oricând acest lucru prin email la OFFICE@FINERY.RO sau la numărul de telefon: +40736856254

 


1. Politica de utilizare Cookie-uri 
Aceasta politica se refera la cookie-urile si pagina web operate de S.C. FINERY S.R.L. (denumita in continuare FINERY).  

2. Ce sunt Cookie-urile? 
Cookie-ul este un fisier de mici dimensiuni, format din litere si numere, care va fi stocat pe computerul, terminalul mobil sau alte echipamente ale unui utilizator de pe care se acceseaza internetul. Cookie-ul este instalat prin solicitarea emisa de catre un web-server unui browser (ex: Internet Explorer, Chrome. Firefox) si este complet ?pasiv? (NU contine programe software, virusi sau spyware si nu poate accesa informatiile de pe hard driverul utilizatorului sau alte informatii confidentiale). 
  
3. La ce sunt folosite Cookie-urile? 
Aceste fisiere fac posibila recunoasterea terminalului utilizatorului si prezentarea continutului intr-un mod relevant, adaptat preferintelor utilizatorului. Cookie-urile asigura utilizatorilor o experienta placuta de navigare si sustin eforturile FINERY pentru a oferi servicii comfortabile utilizatorilor: ex. preferintele in materie de confidentialitate online, cosul de cumparaturi sau publicitate relevanta.

 

Aceste cookies sunt folosite pentru a memora numele utilizatorilor, parolele şi preferinţele, pentru a monitoriza parcursuri pe site şi pentru a personaliza paginile în funcţie de vizitator. În structura fiecărui browser Internet există opţiunea de a şterge "cookies" de pe hard-drive, de a bloca primirea de "cookies" sau de a primi un mesaj în momentul în care un "cookie" este stocat în calculatorul dumneavoastră. În momentul în care dumneavoastră vă dați acceptul pentru stocarea cookies, FINERY.RO va folosi aceste cookies pentru a vă asigura o navigare mai plăcută pe site-ul nostru, pentru a vă memora coșul de cumpărături, parolele și IP-ul ca date de trafic.
  
4. Ce Cookie-uri se folosesc? 
Se folosesc doua tipuri de Cookie-uri: per sesiune si fixe. Cele din urma sunt fisiere temporare ce raman in terminalul utilizatorului pana la terminarea sesiunii sau inchiderea aplicatiei (browser-ului web).Fisierele fixe raman pe terminalul utilizatorului pe o perioada in parametrii Cookie-ului sau pana sunt sterse manual de utilizator.  

 

Cookie-urile folosite de FINERY.RO sunt: Google Analytics, Facebook Login, Remarketing, Trusted, Globessl, Pinterest, Profitshare, 2Performant, Google Experiments, Twitter, Google Adwords, Conectoo, Doubleclick, Hotjar.

 

Țerții care au acces la datele de trafic furnizate prin cookies pe site-ul FINERY.RO sunt companiile de livrare: Fan Courier, Cargus, GLS, DHL serviciile de email marketing:  Mailchimp, procesatorii de plăți online (Payu).

5. Cum sunt folosite cookie-urile de catre acest site? 
O vizita pe acest site poate plasa cookie-uri in scopuri de: 
Cookie-uri de performanta a site-ului 
Cookie-uri de analiza a vizitatorilor 
Cookie-uri pentru geotargetting 
Cookie-uri de inregistrare 
Cookie-uri pentru publicitate 
Cookie-uri ale furnizorilor de publicitate  
  
6. Contin Cookie-urile date personale? 
Cookie-urile in sine nu solicita informatii cu caracter personal pentru a putea fi utilizate si, in cele mai multe cazuri, nu identifica personal utilizatorii de internet. Datele personale colectate prin utilizarea Cookie-urilor pot fi colectate doar pentru a facilita anumite functionalitati pentru utilizator. Atare date sunt criptate intr-un mod care face imposibil accesul persoanelor neautorizate la ele.  

7. Stergerea Cookie-urilor 
In general, o aplicatie folosita pentru accesarea paginilor web permite salvarea Cookie-urilor pe terminal in mod implicit. Aceste setari pot fi schimbate in asa fel incat administrarea automata a Cookie-urilor sa fie blocata de browser-ul web sau utilizatorul sa fie informat de fiecare data cand Cookie-uri sunt trimise catre terminalul sau. Informatii detaliate despre posibilitatile si modurile de administrare a Cookie-urilor pot fi gasite in zona de setari a aplicatiei (browser-ului web). Limitarea folosirii Cookie-urilor poate afecta anumite functionalitati ale paginii web. 
  
8. De ce sunt cookie-urile importante pentru Internet? 
Cookie-urile reprezinta punctul central al functionarii eficiente a Internetului, ajutand la generarea unei experiente de navigare prietenoase si adaptata preferintelor si intereselor fiecarui utilizator. Refuzarea sau dezactivarea cookieurilor poate face unele site-uri imposibil de folosit. 
Refuzarea sau dezactivarea cookie-urilor nu inseamna ca nu veti mai primi publicitate online ci doar ca aceasta nu va mai putea tine cont de preferintele si interesele dvs, evidentiate prin comportamentul de navigare. 
Exemple de intrebuintari importante ale cookieurilor (care nu necesita autentificarea unui utilizator prin intermediul unui cont): 
Continut si servicii adaptate preferintelor utilizatorului categorii de produse si servicii. 
Oferte adaptate pe interesele utilizatorilor, retinerea parolelor. 
Retinerea filtrelor de protectie a copiilor privind continutul pe Internet (optiuni family mode,functii de safe search). 
Limitarea frecventei de difuzare a reclamelor, limitarea numarului de afisari a unei reclame pentru un anumit utilizator pe un site. 
Furnizarea de publicitate mai relevanta pentru utilizator. 
Masurarea, optimizarea si caracteristicile de analytics ? cum ar fi confirmarea unui anumit nivel de trafic pe un website, ce tip de continut este vizualizat si modul cum un utilizator ajunge pe un website (ex prin motoare de cautare, direct, din alte website-uri etc). Website-urile deruleaza aceste analize a utilizarii lor pentru a imbunatati site-urile in beneficiul userilor.

 

Tipuri de cookie

 

Cookie-uri Necesare

 

Cookie-urile necesare ajuta la a face un site utilizabil prin activarea functiilor de baza, precum navigarea in pagina si accesul la zonele securizate de pe site.

 

Site-ul nu poate functiona corespunzator fara aceste cookie-uri.

 

Exemple cookies setate de FINERY.RO:

 

 • Consimtamant afisare cookies - Stocheaza consimtamantul utilizatorului pentru utilizarea cookies pe domeniul curent

 

 • Login cont - Se foloseste pentru identificare utilizatorului in baza de date si permiterea autentificarii acestuia

 

 • Cosul de cumparaturi - Se foloseste pentru stocarea sau afisarea produselor adaugate in cosul de cumparaturi

 

 • Ascundere mesaje - Este utilizat pentru ascunderea unor mesaje cum ar fi: teaser/pop-up abonare newsletter, mesaje legate de intarzieri ale livrarii produselor, mesaje de marketing cum ar fi vouchere de reducere, online chat etc.

 

Cookie-uri Preferinte

 

Cookie-urile de preferinta permit unui site sa isi aminteasca informatii care se modifica dupa modul in care se comporta sau arata site-ul, precum limba dvs. preferata sau regiunea in care va aflati.

 

Exemple cookies setate de FINERY.RO:

 

 • Ordonare produse - Se foloseste pentru stocarea sau modificarea ordonarii produselor din categorii

 

 • Afisare listing - Se foloseste pentru stocarea sau modificarea tipului de afisare al produselor ales in categorii, de exemplu: format lista, format tabel.

 

 • Numar produse per pagina - Se foloseste pentru stocarea sau modificarea numarului de produse afisate pe pagina

 

Cookie-uri Statistici

 

Cookie-urile de statistica ii ajuta pe proprietarii unui site sa inteleaga modul in care vizitatorii interactioneaza cu site-urile prin colectarea si raportarea informatiilor in mod anonim.

 

Exemple cookies setate de FINERY.RO:

 

 • Referral (ref) - Se foloseste pentru stocarea mediului de promovare din care utilizatorul a accesat acest website

 

 • Analytics - Se foloseste pentru a masura traficul generat pe website si pentru a intelege cum interactioneaza utilizatorii cu website-ul

 

 • Experimente - Se foloseste pentru afisarea unui alt tip de continut in website pentru imbunatatirea experientei utilizatorului

 

 • Afiliere - Se foloseste pentru stocarea afiliatului prin intermediul caruia utilizatorul a ajuns pe website si a finalizat comanda

 

Cookie-uri Marketing

 

Cookie-urile de marketing sunt utilizate pentru a-i urmari pe utilizatori de la un site la altul.

 

Intentia este de a afisa anunturi relevante si antrenante pentru utilizatorii individuali, asadar ele sunt mai valoroase pentru agentiile de puiblicitate si partile terte care se ocupa de publicitate.

 

Servicii terte folosite de FINERY

 

FINERY foloseste serviciile urmatoarelor terte parti in scopul oferirii de functionalitati, pentru analiza si pentru publicitate. Este posibil ca aceste terte parti sa seteze si sa foloseasca cookie-uri si/sau tehnologii similare pe website-urile si in aplicatiile operate de FINERY, precum si pe website-uri si in aplicatii altele decat cele operate de FINERY.

 

Pentru mai multe detalii, consultati politicile de protectie a datelor precum si ghidurile de administrare a preferintelor utilizatorilor si posibilitatile de dezactivare oferite de companiile care gestioneaza aceste servicii, dupa caz.

 

Furnizor

Categorie

Scop

Politici

Google Analytics

Statistici

Analiza trafic web

https://www.google.com/analytics/terms/gb.html,https://support.google.com/analytics/answer/6004245

Google Adwords

Statistici

Analiza trafic web

https://policies.google.com/privacy,https://policies.google.com/technologies/ads

Google Doubleclick

Statistici

Publicitate vizuală (display advertising)

https://policies.google.com/privacy,https://policies.google.com/technologies/ads

Google Maps API

Necesare

Puncte si estimate de livrare in apropierea utilizatorului prin reverse geocoding

https://policies.google.com/privacy

Facebook

Statistici

Analiza trafic web

https://www.facebook.com/privacy/explanation

Remarketing Facebook

Marketing

Remarketing

https://www.facebook.com/privacy/explanation

Remarketing Criteo

Marketing

Remarketing

https://www.criteo.com/privacy/

Profitshare

Statistici

Analiza trafic web

https://profitshare.ro/en/privacy-policy

Remarketing Profitshare

Marketing

Remarketing

https://profitshare.ro/en/privacy-policy


Lista cookie-urilor folosite de FINERY

 

Denumire cookie

Categorie

Scop

Durata

Accesat de

PHPSESSID

Necesare

Necesar pentru afisarea mesajelor care tin se desiunea curenta

Session

FINERY

setPag

Preferinte

Setare numar produse afisate per pagina

7 zile

FINERY

current_shipping_city

Necesare

Salvare oras ales din lista pentru calcularea costurilor de transport

365 zile

FINERY

ref

Statistici

Stocheaza referrer-ul clientului (sursa de trafic)

30 zile

FINERY

usrcnPath

Statistici

Stocheaza referrer-ul clientului (sursa de trafic)

365 zile

FINERY

cookies-consent

Necesare

Stocare consimtamant pentru cookie-uri

365 zile

FINERY

news_teaser

Necesare

Ascunde mesajul pentru abonare newsletter daca a fost deja afisat

3 zile

FINERY

ss_cart

Necesare

Se foloseste pentru stocarea sau afisarea produselor adaugate in cosul de cumparaturi

365 zile

FINERY

pfID

Necesare

Se foloseste pentru tipul de promotie: Promotie cu ceas

in functie de campanie

FINERY

pfV

Necesare

Se foloseste pentru tipul de promotie: Promotie cu ceas

in functie de campanie

FINERY

ssuser

Necesare

Se foloseste pentru identificare utilizatorului in baza de date si permiterea autentificarii acestuia

365 zile

FINERY

cfcid

Necesare

Se stocheaza ID-ul inregistrarii in urma trimiterii unui formular de contact

365 zile

FINERY

aff_hash

Necesare

Folosit de sistemul intern de afiliere

365 zile

FINERY

wishlist_own

Necesare

Folosit pentru wishlist-uri salvate recent, pentru a permite editarea lor

1 zi

FINERY

wishlist_hash

Necesare

Se foloseste pentru salvarea produselor in lista de preferinte

365 zile

FINERY

search_sort

Preferinte

Se foloseste pentru sortarea rezultatelor produselor cautate

365 zile

FINERY

global_sort

Preferinte

Se foloseste pentru sortarea produselor

365 zile

FINERY

catview

Preferinte

Se foloseste pentru sortarea modului de afisare al produselor in categorie

365 zile

FINERY

lang

Necesare

Se foloseste pentru modificarea limbii website-ului selectate de utilizator

365 zile

FINERY

has_news

Necesare

Se foloseste pentru salvarea optiunii de abonare la newsletter

365 zile

FINERY

has_news_pending

Necesare

Se foloseste pentru salvarea optiunii de abonare la newsletter in pending, pana in momentul in care este confirmata abonarea de catre utilizator prin email

365 zile

FINERY

experiment_*

Statistici

Se foloseste pentru afisarea unui alt tip de continut in website pentru imbunatatirea experientei utilizatorului

365 zile

FINERY

newsKey

Necesare

Se foloseste pentru afisarea preturilor speciale promotionale in newsletter

in functie de campanie

FINERY

__view

Necesare

Se foloseste pentru salvarea preferintei de afisare a produselor lista sau tabel

365 zile

FINERY

ckorder

Necesare

Se foloseste pentru selectarea ultimelor modalitati de plata / livrare in functie de ultima comanda plasata

365 zile

FINERY

alert-*

Necesare

Se foloseste pentru ascuderea mesajelor pentru care utilizatorul a optat sa nu se afiseze

1 zi

FINERY

eid

Statistici

Collects anonymous data related to the user's visits to the website, such as the number of visits, average time spent on the website and what pages have been loaded, with the purpose of displaying targeted ads

180 zile

Criteo

zdi

Statistici

Collects anonymous data related to the user's visits to the website, such as the number of visits, average time spent on the website and what pages have been loaded, with the purpose of displaying targeted ads

180 zile

Criteo

uid

Statistici

Collects anonymous data related to the user's visits to the website, such as the number of visits, average time spent on the website and what pages have been loaded, with the purpose of displaying targeted ads

365 zile

Criteo

cto_lwid

Statistici

Unclassified

13 luni

Criteo

fr

Marketing

Used by Facebook to deliver a series of advertisement products such as real time bidding from third party advertisers

90 zile

Facebook

IDE

Statistici

Used by Google DoubleClick to register and report the website user's actions after viewing or clicking one of the advertiser's ads with the purpose of measuring the efficacy of an ad and to present targeted ads to the user

365 zile

Doubleclick.net

_ga

Statistici

Registers a unique ID that is used to generate statistical data on how the visitor uses the website

2 ani

Google Analytics

_gat

Statistici

Used by Google Analytics to throttle request rate

Session

Google Analytics

_gid

Statistici

Registers a unique ID that is used to generate statistical data on how the visitor uses the website

Session

Google Analytics

__utma

Statistici

Collects data on the number of times a user has visited the website as well as dates for the first and most recent visit. Used by Google Analytics

2 ani

Google Analytics

__utmb

Statistici

Registers a timestamp with the exact time of when the user accessed the website. Used by Google Analytics to calculate the duration of a website visit

Session

Google Analytics

__utmc

Statistici

Registers a timestamp with the exact time of when the user leaves the website. Used by Google Analytics to calculate the duration of a website visit

Session

Google Analytics

__utmt

Statistici

Used to throttle the speed of requests to the server

Session

Google Analytics

__utmv

Statistici

This cookie is not normally present in a default configuration of the tracking code. The __utmvcookie passes the information provided via the _setVar() method, which you use to create a custom user segment. This string is then passed to the Analytics servers in the GIF request URL via the utmccparameter. This cookie is only written if you have added the_setVar() method for the tracking code on your website page

Session

Google Analytics

__utmz

Statistici

Collects data on where the user came from, what search engine was used, what link was clicked and what search term was used. Used by Google Analytics

6 month

Google Analytics

__cfduid

Necesare

Cookie set by the CloudFlare service to identify trusted web traffic. It does not correspond to any user id in the web application, nor does the cookie store any personally identifiable information

365 zile

CloudFlare

ps_tgt

Marketing

Remarketing Profitshare

30 zile

Profitshare

click_code

Necesare

Tracking conversii / click-uri Profitshare

30 zile

Profitshare


 

 

POLITICA DE VÂNZARE ONLINE

 

Accesul la serviciu

 

 • Accesul la serviciu este permis oricarui Membru care poseda sau isi creeaza un Cont. Contul de client este creat automat in momentul finalizarii comenzii, Renuntarea la  Contul creat se poate face in orice moment prin solicitarea transmisa catre FINERY.RO, de catre Clientul apartinator al contului la care se opereaza modificarea/actualizarea;

 

 • Pentru a i se permite accesul la serviciu, Clientul va trebui sa accepte Termenii si Conditiile ce reglementeaza raportul juridic dintre FINERY.RO si client/membru

 

 • FINERY.RO isi rezerva dreptul de a restrictiona sau exclude accesul Clientului la Serviciu, si/sau la unele din modalitatile de plata acceptate si de a sterge sau restrictiona Contul acestuia, in limitele legii, in cazul in care considera ca in baza conduitei sau a activitatii Clientului pe site, accesul si existenta Contului acestuia ar putea prejudicia sau prejudiciaza in vreun fel FINERY.RO. Clientul se poate adresa, in scris, Departamentului de Relatii cu Clientii al companiei, pentru a fi informat cu privire la motivele care au condus la aplicarea masurilor mentionate.

 

 • Fiecare Membru poate avea un singur Cont. Este interzisa partajarea unui Cont intre mai multi Membri/Clienti.

 

Produse, servicii si preturi

 

 • FINERY.RO poate publica pe site informatii despre produse, servicii si/sau promotii practicate de catre acesta sau de catre oricare alt tert cu care FINERY.RO are incheiate contracte de parteneriat, intr-o anumita perioada si in limita stocului disponibil.

 

 • Produsele si/sau serviciile achizitionate prin intermediul serviciului sunt destinate exclusiv uzului personal al Clientului.

 

 • FINERY.RO poate limita unuia sau mai multor Clienti, capacitatea de achizionare a unor produse sau servicii disponibile pe site la un moment dat, in conditiile art. 7.1.

 

 • Toate tarifele aferente produselor sau serviciilor prezentate pe site sunt exprimate in lei (RON) si includ TVA.

 

 • Facturarea produselor achizitionate se va emite exclusiv in LEI. In cazul in care plata se efectueaza prin card bancar, FINERY.RO va debita contul curent al Clientului cu sumele reprezentand contravaloarea produselor comandate, ulterior transmiterii catre acesta din urma a confirmarii comenzii.

 

 • In cazul platilor online FINERY.RO nu este / nu poate fi facuta responsabila pentru niciun alt cost suplimentar suportat de Client, incluzand dar nelimitandu-se la comisioane de conversie valutara aplicate de catre banca emitenta a cardului acestuia, in cazul in care moneda de emitere a acestuia difera de moneda nationala. Responsabilitatea pentru aceasta actiune o poarta numai Clientul.

 

 • Toate informatiile folosite pentru descrierea produselor si/sau serviciilor disponibile pe site (imagini statice / dinamice / prezentari multimedia / etc.) nu reprezinta o obligatie contractuala din partea FINERY.RO, acestea fiind utilizate exclusiv cu titlu de prezentare.

 

 • In descrierea produselor si/sau serviciilor FINERY.RO isi rezerva dreptul de a utiliza si alte produse (accesorii / etc.) care pot sa nu fie incluse in costurile produselor respective.

 

In ciuda eforturilor FINERY, avand in vedere numarul mare de produse existente pe site, unele produse pot avea preturi incorecte, afisate in mod eronat sau pot reprezenta greseli umane. In aceste conditii, intotdeauna se considera ca pret final, pretul acceptat de catre FINERY.RO in urma generarii facturii. Exceptie facand situatia in care, in urma unei convorbiri cu Clientul, se ajunge la alta rezolutie. Pentru orice astfel de problema, FINERY.RO va anunta Clientul prin oricare dintre metodele de contact furnizate de catre acesta.

 

Pentru produsele cu disponibilitatea "in stoc furnizor", FINERY nu poate garanta pretul. Disponibilitatea este afisata in timp real. Disponibilitatea se poate modifica oricand pe parcursul procesarii comenzii.

 

Comanda online

 

 • Clientul poate efectua o comanda pe site-ul FINERY.RO doar in urma crearii unui cont. Clientul poate renunta la contul creat oricand, comunicand acest lucru prin email la adresa OFFICE@FINERY.RO.  

 

 • Clientul poate efectua comenzi de produse comercializate la un moment dat, exclusiv pe site, prin adaugarea produsului/produselor dorite in cosul de cumparaturi, urmand a finaliza comanda efectuand plata prin una dintre modalitatile indicate expres. Odata adaugat in cosul de cumparaturi, un produs este disponibil pentru achizitie in masura in care exista pe stoc. Adaugarea unui produs in cosul de cumparaturi, in lipsa finalizarii comenzii, nu atrage dupa sine rezervarea automata a respectivului produs.

 

 • Prin finalizarea comenzii Clientul consimte ca toate datele furnizate de acesta, necesare procesului de cumparare, sunt corecte, complete si adevarate la data plasarii comenzii, denumita in cadrul acestui document si comanda emisa.

 

 • Prin finalizarea comenzii Clientul consimte ca FINERY.RO poate sa il contacteze, prin orice mijloc disponibil / agreat de FINERY.RO si prevazut in cadrul prezentului Document, in orice situatie in care este necesara contactarea Clientului.

 

 • FINERY.RO poate denunta unilateral comanda efectuata de catre Client, in urma unei notificari prealabile adresate Clientului, fara nicio obligatie ulterioara a vreunei parti fata de cealalta sau fara ca vreo parte sa poata sa pretinda celeilalte daune-interese in urmatoarele cazuri:

 

  • neacceptarea de catre banca emitenta a cardului Clientului, a tranzactiei, in cazul de platii online;

 

  • invalidarea tranzactiei de catre procesatorul de carduri agreat de FINERY.RO, in cazul platii online;

 

  • datele furnizate de catre Client, pe site sunt incomplete sau incorecte;

 

  • activitatea Clientului pe site poate si/sau produce daune de orice natura, sau prejudiciaza in orice fel FINERY.RO si/sau partenerii acestuia;

 

  • realizarea a mai mult de o incercare de livrare consecutive, esuata;

 

 • Clientul poate renunta la o comanda efectuata

 

 • In cazul in care Clientul renunta in cadrul termenului legal de retragere din contract, la o comanda efectuata, pentru care plata a fost efectuata cu card bancar si in care banca emitenta a cardului Clientului a virat sumele achitate in contul FINERY.RO, suma aceasta va fi returnata de catre FINERY.RO in maximum 14 zile calendaristice de la data la care aceasta din urma a luat la cunostinta acest fapt, in contul IBAN indicat in scris de catre Client.

 

 • In cazul in care un produs comandat de catre Client, efectuand in prealabil o plata cu card bancar nu poate fi livrat de catre FINERY.RO, din culpa sa sau din culpa unui tert, FINERY.RO va informa clientul asupra acestui fapt si va depune toate diligentele legale pentru recuperarea sumei si returnarea in contul Clientului, in termen de 14 zile lucratoare de la recuperarea acestei sume, daca recuperarea se impune.

 

 • Clientul nu are dreptul de a modifica continutul unei comenzi dupa ce aceasta a fost pregatita sau expediata.

 

 • Detaliile de livrare a produselor incluzand dar nelimitandu-se la timpul necesar livrarii nu constituie o obligatie contractuala din partea FINERY.RO, fara ca vreo parte sa poata sa pretinda celeilalte daune-interese, in cazul in care oricare parte poate fi sau este prejudiciata in orice mod de pe urma incalcarii acestora.

 

 • In cazul in care un Client isi modifica datele personale, folosind formularele disponibile pe site, toate comenzile in derulare existente la acel moment isi pastreaza datele definite/acceptate de catre Client dupa momentul efectuarii modificarii, luandu-se in considerare pentru livrare si contact, noile date modificate corespunzator.

 

 • Comanda reprezintă oferta FINERY.RO de cumpărare. Rețineți că e-mail-ul de inregistrare a comenzii (primul email pe care il primiti dupa finalizarea comenzii pe site) nu trebuie considerat acceptarea finală a comenzii dumneavoastră de către FINERY.RO

 

Acceptarea comenzii dumneavoastră se face in momentul in care va notificăm pe e-mail ca am expediat produsul/produsele și am generat și trimis factura în format electronic. 

 

Disponibilitatea unui Produs va fi afisata pe FINERY.RO dupa cum urmeaza:

 

 • “in stoc” – produse care sunt fizic in depozitul FINERY.RO

 

 • “produs indisponibil” – Produsul nu este disponibil in stocul FINERY.RO.

 

 

 

Comanda telefonica

 

 • clientul are posibilitatea de a plasa comenzi telefonice

 

 

 

Livrarea comenzilor

 

 • Livrarea catre Client a produselor/serviciilor achizitionate, este efectuata prin intermediul unei firme de curierat rapid. Firma de curierat rapid, prelucreaza date cu caracter personal ale Clientului FINERY.RO, exclusiv pentru prestarea serviciilor de transport a produselor achizitionate de acestia de pe website-ul companiei si numai cu respectarea intocmai a prezentului document Termeni si Conditii FINERY.RO. De asemenea, tertii parteneri ai firmei de curierat rapid, mandatati pentru indeplinirea serviciilor de transport, care proceseaza date cu caracter personal ale Clientilor FINERY.RO, sunt tinuti la respectarea intocmai a termenilor si conditiilor legii cu privire la siguranta prelucrarii datelor cu caracter personal si a prezentului document Termeni si Conditii FINERY.RO. In acest sens, firma de curierat rapid poate contacta Clientii FINERY.RO prin orice mijloc de comunicare (e-mail, telefon, SMS) in limitele si in scopul prevazut in prezentul articol.

 

 • Livrarile se vor efectua, in medie, in 1-2 zile lucrătoare de la efectuarea comenzii, atunci când TOATE produsele comandate au disponibilitatea ”in stoc”, si in 1-5 zile lucratoare pentru comenzile in care cel putin 1 produs din 1cele comandate se afla ”in stoc furnizor”. In cazul in care produsul va fi livrat cu depasirea termenului susmentionat, FINERY.RO va informa Clientul prin E-mail sau Telefonic in termen de 7 zile de la lansarea comenzii, iar Clientul poate renunta la comanda, fara a avea dreptul de a solicita daune interese. 

 

FINERY.RO livrează în orice localitate din România, dar și internațional, în țările care fac parte din Uniunea Europeană.

 

Estimările de livrare sunt bazate pe intervalele comunicate de firmele de curierat colaboratoare, însă FINERY nu poate garanta un termen sau interval de livrare. FINERY va încerca de fiecare dată să anunțe clientul atunci când există posibilitatea întârzierii livrării, ori printr-un mesaj în header-ul website-ului, ori prin contactare telefonică sau prin email.

 

Expedierea comenzilor cu livrare națională se face prin intermediul firmelor de curierat DPD, FAN COURIER si SAMEDAY

 

Comenzile internaționale sunt livrate de către SAMEDAY.

 

Taxa de livrare internațională afișată la selectarea oricărei țări cu excepția României este valabilă NUMAI pentru colete care nu depășesc 2kg, inclusiv ambalajele produselor și ambalajele de protecție adăugate de FINERY.RO. TOATE coletele cu livrare internațională se vor cântări, iar în cazul în care depășesc 2kg sau dimensiunea volumetrică agreată pentru costul afișat, un operator FINERY va lua legătura cu clientul prin email sau telefonic si îi va comunica taxa finala. Clientul va primi prin email un link de plată pentru a achita diferența de preț. În cazul în care diferența de preț nu este achitată, FINERY își rezervă dreptul de a anula comanda și de a returna integral suma platită pentru comanda plasată.

 

 

 

Refuzul receptionarii coletului si Returnarea produselor

 

 • Clientul FINERY.RO poate refuza receptionarea coletului ce contine produsele achizitionate prin intermediul unui Contract, sau, dupa caz, poate returna produsele, in urmatoarele situatii:

 

  • Coletul prezinta deteriorari severe;

 

  • Produsele au fost livrate / facturat gresit;

 

  • Produsele prezinta defecte de fabricatie;

 

  • Produsele nu corespund descrierii;

 

Clientul are dreptul sa notifice in scris FINERY.RO ca renunta la cumparare, cu respectarea termenului de 14 zile calendaristice de la primirea produsului conform prevederilor OG 34/2014 și cu conditia nedesigilarii coletului.

 

Avand in vedere ca produsele comercializate de FINERY.RO sunt produse ce sunt exceptate de la dreptul de retragere, conform art. 16 din OG 34/2014, deoarece sunt produse perisabile si nu pot fi returnate din motive de protectie a sanatatii sau din motive de igienă, Clientul nu mai este indreptatit la returnare decat in conditiile in care, dupa desigilarea coletului, in colet va gasi alte produse decat cele comandate.

 

 • Clientul se obliga sa notifice FINERY.RO, intentia sa de a returna produsele achizitionate, prin orice mijloc de comunicare scrisa (e-mail/fax/etc) in termen de maxim 14 zile calendaristice de la primirea produselor si/sau serviciilor.

 

 • Clientului care a notificat FINERY.RO ii revine responsabilitatea de a se asigura ca produsele la care a facut referire vor fi returnate in maxim 14 zile calendaristice, in caz contrar, FINERY.RO, considerand cererea nefondata/invalida poate refuza returul.

 

 • In cazul rambursarii contravalorii produsului, aceasta se va face in cel mult 14 zile calendaristice de la confirmarea returului, iar rambursul se va face doar in contul bancar al clientului, indiferent de modalitatea de plata din comanda plasata.

 

 • In cazul inlocuirii produsului, inlocuirea se va face in conditiile si limitele unei comenzi normale.

 

 • Contravaloarea serviciilor suplimentare incluzand, dar nelimitandu-se la transportul produselor, achitata de catre client, nu se ramburseaza.

 

 • In toate cazurile, cheltuielile de returnare/re-expediere vor fi suportate de catre client exceptie facand situatiile prezentate mai sus, precum si in cazul lipsei conformitatii, situatie in care FINERY.RO va suporta contravaloarea transportului. 

 

 • Produsele achizitionate ca pachet se accepta la retur numai in forma initiala, adica toate produsele continute in pachetul returnat trebuie sa fie intacte, sigilate.

 

Produsele pentru care nu se acceptă returul sunt:

 

 • Produse desigilate.

 

 • Produsele deteriorate

 

Termenul de valabilitate al produselor

 

 1. Toate produsele comercializate de FINERY.RO au termen de valabilitate mare, in functie de specificul fiecarui produs(alimentar,cosmetic,apicol, etc)

 

 1. Daca termenul de valabilitate este mic, acesta va fi clar specificat in descrierea produsului

 

 1. Daca clientul nu este multumit de termenul de valabilitate al produselor primite poate face retur

 

Colet returnat fără anunț în prealabil

 

 

 

În situația în care un colet care a fost expediat de FINERY nu este acceptat de către destinatar fără un motiv invocat și fără anunțarea în prealabil prin orice modalitate de contact: telefon, email, chat support, etc se vor dispune următoarele măsuri:

 

 • în contul de client asociat comenzii returnate va rămâne activă doar modalitatea de plată online cu cardul pentru următoarele comenzi plasate.

 

Mai multe detalii despre procedura de returnare a produselor gasiti aici.

 


 

 

LIMITARI ALE RESPONSABILITATILOR

 

Toate informatiile din acest site sunt publicate cu scop informativ si nu substituie sfaturile sau prescriptiile medicului dumneavoastra sau a oricarui personal medical calificat.

 

Nu trebuie sa folositi informatiile prezente in aceste pagini cu rolul de a diagnostica sau trata oricare probleme de sanatate sau afectiuni sau de a inlocui medicamentele si tratamentele prescrise de persoanalul medical autorizat.

 

Aveti obligatia sa cititi cu atentie tot prospectul produsului cumparat. Daca aveti sau credeti ca aveti afectiuni medicale sau suferiti de vreo afectiune, adresati-va  medicului specialist.

 

Informatiile si sfaturile legate de suplimentele nutritive nu au fost avizate de catre Ministerul Sanatatii si de catre celelalte organisme abilitate si nu au intentia de a diagnostica, trata, vindeca sau preveni nicio afectiune.

 

SC FINERY IT FRAGRANCES SRL nu isi asuma responsabilitatea si nu poate fi facuta vinovata pentru pagubele aparute prin folosirea in alte modalitati decat cele recomandate a produselor achizitionate prin intermediul acestui site. Site-ul FINERY.RO si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" si "atat cat sunt disponibile" fara garantii de niciun fel. 

 

FINERY.RO nu poate fi tinuta responsabila in nici un fel in fata niciunui Membru/Client care utilizeaza Site-ul sau Continutul, altfel decat in limita articolelor ce constituie Termeni si Conditii.

 

Cei care acceseaza/viziteaza site-ul pot face comentarii si orice alte comunicari; sa transmita sugestii, idei, intrebari sau alte informatii, atata timp cat continutul acestora nu este ilegal, obscen, amenintator, defaimator, nu tulbura in nici un fel viata privata a altor persoane, nu incalca drepturile de proprietate intelectuala, nu contine virusi, texte vizand diverse campanii de promovare, scrisori in lant, mail-uri in masa sau orice alta forma de spam. Utilizatorii care vor folosi o adresa falsa de e-mail sau vor transmite mesaje electronice sau orice alte comunicari in numele unei alte persoane fizice sau juridice sau in numele oricarei alte entitati vor fi sanctionate in conformitate cu legile in vigoare. SC FINERY IT FRAGRANCES SRL are dreptul de a sterge orice astfel de continuturi identificate pe site.

 

SC FINERY IT FRAGRANCES SRL nu va purta responsabilitatea si nici nu va putea fi obligata la nici un fel de despagubiri pentru orice fel de daune produse de asemenea comunicari. In cazul trimiterii sau afisarii unor materiale/documente, se considera ca utilizatorul confera societatii SC FINERY IT FRAGRANCES SRL si afiliatilor/asociatilor acesteia dreptul neexclusiv, nelimitat, gratuit, irevocabil si retransmisibil de a folosi, reproduce, modifica, adapta, publica, traduce, crea opere derivate, precum si dreptul de a distribui, de a prezenta aceste continuturi oriunde in lume, prin orice mijloc.

 


 

 

 

SESIZARI SI RECLAMATII

 

Pentru orice sesizare sau reclamație ne puteți contacta telefonic la numărul +40736856254 sau pe email la OFFICE@FINERY.RO, în decurs de 30 de zile de la data recepționării coletului

 

Orice conflict apărut între SC FINERY IT FRAGRANCES SRL și clienți se încearcă a fi rezolvat pe cale amiabilă prin înțelegere între cele două părți. SC FINERY IT FRAGRANCES SRL se obligă să restituie clientului sumele incasate pentru produsele returnate, in termen de maxim 14 de zile calendaristice de la data denuntarii de catre Dvs a contractului.

 

In cazul in care concilierea amiabilă nu este posibilă se vor aplica prevederile legale romanesti din acest domeniu, iar solutionarea conflictelor este de compententa instantelor romanesti.

 


SCRIEREA DE COMENTARII(REVIEW-URI)

 

 

Review – o evaluare scrisa de catre detinatorul sau beneficiarul unui produs sau serviciu, evaluare scrisa pe baza experientei personale si capacitatii acestuia de a realiza comentarii calitative și de a spune daca produsul respecta sau nu specificatiile mentionate de catre producator si daca este multumit sau nu de achizitia acestuia.

 

Review-uri de pe site-ul FINERY.RO pot fi de 2 feluri

 

 • 1. Review provenit de la un client FINERY care a cumparat produsul de pe site-ul FINERY, in acest caz comentariul/opinia respectiva este marcat in site ca  Achizitie verificata

 

 • 2. Review publicat de catre un utilizator al site-ului FINERY.RO care nu a achizitionat produsul prin intermediul site-ului FINERY.RO (sau FINERY.RO nu are informatii despre aceasta achizitie) dar care cunoaste/a folosit produsul si doreste sa publice o opinie. In acest caz comentariul va fi publicat dar nu va fi marcat drept Achizitie verificata

 

Review-uri sunt publicate pe site in ordine cronologica indiferent de nota sau comentariul clientului.

 

- Scrierea de Review-uri, Comentarii, Intrebari si Raspunsuri se poate face, de catre Utilizatori/Clienti/Cumparatori, in sectiunile dedicate din pagina de produs sau prin intermediul formularelor primite prin email. Informatiile scrise pot fi atat pozitive, cat si negative, si se vor referi doar la caracteristicile si modul de folosire al unui produs sau serviciu.
- In momentul inregistrarii unui anumit Review/Comentariu/Intrebare/Raspuns pe Site, Utilizatorii/Clientii/Cumparatorii acorda detinatorului FINERY.RO o licenta neexclusiva, perpetuua, irevocabila, nelimitata teritorial si dau dreptul detinatorului de a utiliza, reproduce, modifica, adapta, publica, traduce, distribui si de a afisa acest continut.

 

- Fiecare Utilizator/Client/Cumparator, in momentul inscrierii de Review/Comentariu/Intrebare/Raspuns in sectiunile mentionate, se angajeaza sa respecte urmatoarele reguli:

 

–    sa faca referiri doar la caracteristici si/sau modul de utilizare al unui anumit produs sau serviciu, evitand informatii legate de aspecte comerciale ce se pot schimba (pret sau oferte promotionale) sau informatii care tin de modul de desfasurare a comenzii;

 

–    sa utilizeze un limbaj corespunzator, neofensator, fara termeni care pot jigni sau afecta oricare alt Utilizator/Client/Cumparator;

 

–    sa se asigure ca informatiile introduse de ei sunt realiste, corecte, neinselatoare si in conformitate cu legile aplicabile;

 

–    sa foloseasca aceasta facilitate doar pentru a comunica sau a obtine detalii suplimentare referitoare la un anumit produs de pe Site fara a face referire catre alte firme ce promoveaza vanzarea si cumpararea de produse sau servicii sau fara sa faca comparatii de preturi/oferte comerciale care pot varia de la un vanzator la altul in functie de politica comerciala individuala a fiecarui vanzator;

 

–     sa nu scrie informatii si/sau detalii despre URL-uri (legaturi) din alte site-uri comerciale ce desfasoara aceeasi activitate comerciala ca si Vanzatorul;

 

–    sa nu incerce fraudarea serviciilor puse la dispozitie de catre Vanzator sau sa inscrie Review-uri/Comentarii/Intrebari/Raspunsuri care sa contina materiale de natura publicitara sau inselatoare;

 

Pe langa o evaluarea realista a produsului, in momentul inscrierii unui Review, Utilizatorul/Clientul/Cumparatorul va adauga si o Nota/Rating relevant pentru produs. Review-urile, impreuna cu Rating-urile corespunzatoare lor, vor influenta Rating-ul general al produsului, numar care apare intre paranteze langa titlul acestora. Astfel, un Review insotit de un Rating mare duce la o crestere a Rating-ului general, iar un Review insotit de un Rating mic duce la o scadere a Rating-ului general.

 

Utilizatorii/Clientii/Cumparatorii ce inscriu Review-uri la care ataseaza fisiere foto vor respecta urmatoarele reguli:

 

–    fisierele incarcate vor contine imagini care se refera la produsul sau serviciul pentru care se scrie Review-ul, asigurandu-se ca fisierele incarcate respecta drepturile de autor;

 

–    fisierele incarcate nu vor contine violenta, continut pentru adulti, limbaj licentios sau alt continut care ofenseaza o persoana/un grup pe baza rasei sau a originii etnice, a religiei, a handicapului, a sexului, a varstei, a statutului de veteran,  a orientarii sexuale sau politice;

 

–    fisierele incarcate nu vor contine informatii legate de alte persoane;

 

–    fisierele incarcate nu vor contine URL-uri sau watermark-uri catre site-uri ce desfasoara aceeasi activitate comerciala ca Vanzatorul.

 

Cand un Review/Comentariu/Intrebare sau Raspuns este semnalat de catre un Utilizator/Client/Cumparator ca avand un continut inadecvat, dintr-o perspectiva strict subiectiva, acest continut este examinat cu atentie de catre Vanzator pentru a determina daca incalca Termeni si Conditii Site. Textele, fotografiile sau videoclipurile introduse sunt eliminate din Site numai dupa examinarea acestora de catre Vanzator.

 

In cazul in care Vanzatorul constata incalcarea Termenelor si Conditiilor in mod repetat, acesta isi rezerva dreptul de a suspenda posibilitatea Utilizatorului/Clientului/Cumparatorului de a inscrie Review-uri/Comentarii in sectiunile din site.

 

Pentru sesizari sau reclamatii legate de produsele achizitionate, Cumparatorii au la dispozitie formularul de sesizari din cadrul site-ului, adresa de email si numere de telefon vizibile pe site in sectiunea Contact. Termenul maxim de solutionare a reclamatiilor sau sesizarilor este de 30 de zile calendaristice de la primirea acestora.

 

 

 


 

 

FORTA MAJORA SI CAZUL FORTUIT

 

Exceptand cazurile in care nu au prevazut in mod expres altfel, nici una din partile unui contract incheiat, care este inca in derulare, nu va fi raspunzatoare pentru neexecutarea la termen si/sau in mod corespunzator, total sau partial, a oricareia din obligatiile care ii incumba in baza contractului, daca neexecutarea obligatiei respective a fost cauzata de un eveniment de forta majora.

 

Partea sau reprezentantul legal al partii care invoca evenimentul mai sus mentionat, va aduce la cunostinta celeilalte, imediat si in mod complet, producerea acestuia si sa ia orice masuri care-i stau la dispozitie in vederea limitarii consecintelor respectivului eveniment.

 

Partea sau reprezentantul legal al partii care invoca evenimentul mai sus mentionat este exonerat de la aceasta obligatie numai in cazul in care evenimentul o impiedica sa o duca la bun sfarsit.

 

Daca in termen de 14 zile de la data producerii lui, respectivul eveniment nu inceteaza fiecare parte va avea dreptul sa notifice celeilalte parti incetarea de plin drept a acestui contract fara ca vreuna dintre ele sa poata pretinde celeilalte daune-interese.

 

Partea care invoca evenimentul de forta majora trebuie sa faca dovada imposibilitatii executarii obligatiilor in termen de 30 zile de la data producerii evenimentului dar in limitele de mai sus.

 


 

 

LITIGII

 

Prin folosirea/vizitarea/vizualizarea/etc siteurilor si/sau al oricarui continut trimis de catre FINERY.RO Membrului/Clientului prin accesare si/sau expediere prin orice mijloc (electronic, telefonic, etc), acesta se declara de acord cel putin cu prevederile “Termeni si conditii”.

 

Orice disputa cu referire la prezentele Termeni si Conditii care ar putea sa apara intre Membru/Client si FINERY.RO se va rezolva pe cale amiabila, partile depunand toate diligentele necesare in acest sens.

 

Orice disputa, de orice fel, care ar putea sa apara intre Membru si FINERY.RO sau partenerii sai, se va rezolva pe cale amiabila. Daca aceasta nu va fi posibila, conflictul va fi solutionat de catre instanta competenta de la sediul FINERY.RO, in conformitate cu legile romane in vigoare.

 

Daca oricare dintre clauzele de mai sus va fi gasita nula sau nevalida, indiferent de cauza, aceasta clauza nu va afecta valabilitatea celorlalte clauze.

 

Prezentul document a fost redactat si va fi interpretat in conformitate cu legislatia romana.

 


 

 

GARANTIA DE CONFORMITATE

 

SC FINERY IT FRAGRANCES SRL are obligația de a livra produse care sunt în conformitate cu contractul de vânzare-cumpărare, indiferent de forma în care se încheie, verbal sau scris.

 

Produsele comercializate pe site-ul www.FINERY.RO beneficiază de garanție potrivit art. 4 - pct. 1 lit. e din OUG 34/2014 și art. 5-18 din Legea nr. 449/2003, dacă acestea nu constituie produse perisabile.

 

Toate produsele comercializate de catre FINERY.RO beneficiază de condiții de garanție conforme legislației în vigoare si politicilor comerciale. Produsele sunt noi și provin din surse autorizate de fiecare producător în parte. 

 

FINERY.RO se angajează să acopere garanția de conformitate potrivit legii, în termen de 2 ani, calculat de la livrarea produsului. In primele 6 luni de la cumparare, consumatorul nu trebuie sa dovedească neconformitatea, se consideră că a existat la data cumpărării. Pentru perioada de la 6 luni la 2 ani, lipsa conformității va trebui dovedită de consumator. Fac exceptie produsele a căror durată medie de utilizare este mai mică de 2 ani, caz în care termenul de garanție se reduce la această durată.

 


 

 

DISPOZITII FINALE

 

FINERY.RO isi rezerva dreptul de a putea efectua orice modificari ale acestor prevederi, precum si orice modificari ale site-ului/structurii acestuia/serviciului precum si orice continut cu notificarea prealabila a Membrului sau Clientului, acesta urmand a-si exprima acordul asupra modificarilor, in cel mult 3 zile. In cazul in care clientul/membrul nu isi exprima acordul/dezacordul asupra modificarilor, in interiorul termenului de 3 zile, se va interpreta ca acesta si-a exprimat tacit acordul asupra tuturor modificarilor intervenite asupra prezentelor termeni si conditii.

 

In limita prevederilor Termeni si Conditii, FINERY.RO nu va putea fi facuta responsabila pentru eventualele erori aparute pe site din orice cauza, inclusiv din cauza unor modificari, setari, etc., care nu sunt facute de catre administratorul site-ului.

 

FINERY.RO isi rezerva dreptul de a introduce bannere publicitare de orice natura si/sau legaturi pe oricare pagina a site-ului, cu respectarea legislatiei in vigoare.